Pe 8 ianuarie, vor fi demarcate lucrarile la proiectul privind privind Modernizarea Pietei Eroii Revolutiei si construirea pasajului pietonal subteran. Zona va arata a santier pana in aprilie 2008. De asemenea, peste o saptamana vor incepe si constructiile pentru reabilitarea conductei publice de gaze naturale pe Soseaua Giurgiului, urmand sa fie terminate in trei saptamani.

Costructiile din Piata Eroii Revolutiei vor afecta traficul general, care urmeaza sa fie restrictionat prin inchiderea a cate doua benzi de circulatie.

Proiectul vizeaza reconfigurarea si modernizarea respectivei zone, concomitent cu amplasarea unei statii de tramvai si a peroanelor aferente in zona centrala a pietei.

Prin implementarea acestui plan urbanistic, se va realiza in zona un important punct intermodal de transport. Calatorii care vor utiliza mijloacele de transport in comun vor avea acces la statia de metrou "Piata Eroii Revolutiei" si la peroanele statiei de tramvai printr-un tunel pietonal subteran, care va subtraversa Piata Eroii Revolutiei intre cele doua trotuare laterale.

Accesul se va face prin scari rulante si ascensoare. Proiectul mai prevede reabilitarea sistemului rutier in zona, refacerea spatiilor verzi, a trotuarelor, a refugiilor, a cailor de acces spre cimitirul Bellu.

Valoarea contractului este de 11.845.000 lei. Executantul lucrarii este consortiul IRIDEX & SOPMET, iar termenul de finalizare a lucrarilor este de 18 luni de la predarea amplasamentului.

Conductele de pe Giurgiului intra in reparatii

Comisia Tehnica de Circulatie a Municipiului Bucuresti a mai decis inceperea lucrarilor la proiectul privind reabilitarea conductei publice de gaze naturale pe Sos. Giurgiului.

Lucrarile incep pe 15 ianuarie 2007 si se preconizeaza ca vor fi finalizate pana la data de 5 februarie. In aceasta perioada, traficul general in zona va fi inchis pe Sos. Giurgiului, sensul de circulatie Cimitirul Bellu - Piata Progresului, pe tronsonul cuprins intre Piata Eroii Revolutiei si Str. Bazaltului.

Rutele ocolitoare recomandate sunt:

*** Piata Eroii Revolutiei - Str. Stoian Militaru - Sos. Giurgiului

*** Piata Eroii Revolutiei - Bd. Constantin Brancoveanu - Str. Luica - Sos. Giurgiului

*** Piata Eroii Revolutiei - Bd. Pieptanari - Prelungirea Ferentari - Str. Zetarilor - Str. Alexandru Anghel - Sos. Giurgiului