Schimbul acid de replici dintre premier si ministrul Justitiei a continuat, miercuri, cand cei doi s-au acuzat reciproc de lipsa de comunicare. Ministrul Justitiei a lipsit de la sedinta de Guvern iar premierul nu a ratat ocazia sa taxezeze absenta.

Marul discordiei intre cei doi demnitari este interviul acordat in urma cu doua zile de Monica Macovei publicatiei EuObsever, in care il acuza pe premier ca a intarziat proiectul infiintarii Agentiei de Integritate.

Macovei declara atunci ca premierul Calin Popescu Tariceanu, nu a dorit legea Agentiei de Integritate si ca "luni de zile nu a lasat-o sa puna pe ordinea de zi a Guvernului proiectul de lege (ANI).

Calin Popescu Tariceanu a respins acuzatiile reamintindu-i acesteia ca si seful statului a apreciat ca proiectul are deficiente si spunand ca ministrul Justitiei "are o problema cu foarte multa lume".

Sedinta de Guvern, o noua ocazie de intepaturi

Dupa sedinta de Guvern, purtatorul de cuvant, Oana Marinescu, a facut o declaratie de presa, potrivit careia premierul Calin Popescu Tariceanu a dorit sa discute "institutional" si "fata in fata" cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, despre acuzatiile aduse referitoare la legea ANI, dar aceasta nu a venit la sedinta Guvernului “

“Primul ministru ar fi dorit ca, intr-un cadru institutional, in sedinta de guvern sa aiba o discutie fata in fata cu doamna ministru si nu prin dialog in presa, asa cum s-a intamplat in ultima vreme.

Scopul acestui dialog institutional era sa se clarifice toate acuzatiile aduse de catre doamna ministru guvernului si primului ministru”, a spus Oana Marinescu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai spus ca a primit mandat sa prezinte un istoric al modului in care s-au purtat discutiile privind proiectul legii ANI in sedintele de Guvern.

“Fac acest lucru pentru a lamuri odata pentru totdeauna acuzatii care sunt fie nefondate, fie chiar false in unele situatii”, a afirmat Oana Marinescu.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a explicat tot miercuri in cadrul unei conferinte de presa, absenta de la sedinta de Guvern spunand ca a trimis un secretar de stat sa ia parte la discutii, deoarece a avut "chestiuni urgente de rezolvat":

"Nu m-am intalnit cu premierul Tariceanu. O sa ma intalnesc cu el, nu este nici o problema, am avut alte chestiuni urgente. Tocmai de aceea, la sedinta executivului n-am lasat un secretar de guvern, nu este pentru prima data.

Daca vrea sa aiba o discutie, poate sa dea un telefon:" Nu evit o astfel de discutie. Putea sa dea un telefon. Chiar mi-as dori sa ne intalnim, mi-ar face placere", a explicat Macovei.