Daca se va gasi scrisoarea la care a facut referire Elena Udrea, secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, il va sfatui pe primul ministru sa ceara o analiza grafologica la un laborator din Londra, transmit posturile tv, citand Mediafax.

Stroe spune ca un astfel de document este fals, intrucat premierul a declarat ca nu a trimis nicio scrisoare de acest tip, de aceea trebuie analizat la cel mai prestigious laborator, la Londra, unde va fi supus unor analize chimice ale tipului de cerneala folosit, precum si altor proceduri de stabilire a veridicitatii inscrisurilor.

Radu Stroe a mai spus la Antena 3, la Sinteza Zilei, duminica seara ca, "dupa o discutie cu premierul am tras concluzia ca nu exista asa un billet. Mi-a garantat 100% ca acel billet n-a existat. Daca apare totusi ceva de genul asta , el trebuie expertizat. La Londra, pentru ca aici nu mai am incredere nici in serviciile secrete.”

Fostul consilier de stat la Cotroceni Elena Udrea a spus, intr-o emisiune la Antena 3, ca si-a amintit ca premierul Calin Popescu Tariceanu i-a trimis presedintelui Traian Basescu "o scrisoare in care ii cerea sa intervina la Parchetul General pentru Dinu Patriciu si chiar cerea date din proces." Presedintele Traian Basescu a spus ca exista ceva in acest sens, arhivat la Cotroceni.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a negat existenta scrisorii si a declarat ca este o "facatura".

Intrucat dezvaluirile Elenei Udrea au dar nastere si unor intrebari legate de libertatea acesteia de a dezvalui intamplari/fapte din perioada in care era sefa cancelariei prezidentiale, Renate Weber, fost consilier la Cotroceni, a clarificat si acest aspect intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, duminica seara: "cat am lucrat eu la Cotroceni, nu existau angajamente de confidentialitate."

Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat, de asemenea, ca angajamentele de confidentialitate nu erau o practrica la Cotroceni in timpul mandatului sau. Dezvaluirea unor secrete profesionala ramane la latitudinea si moralitatea fiecaruia.