Ninsorile abundente din ultimele ore au pus pe jar autoritatile. Echipele de deszapezire au lucrat continuu si deocamdata nu sunt drumuri blocate, transmite Radio Romania Actualitati. Stratul de zapada masoara peste 65 cm la Arieseni in Muntii Apuseni, si la Oasa, in Muntii Sebesului, si aproape o jumatate de metru la Scarisoara, tot in Apuseni.

La Stana de Vale stratul de zapada a depasit 80 de cm, insa pe drumul de acces spre statiune se circula normal.

In judetul Sibiu singurul drum national blocat din cauza zapezii este Transfagarasanul, care leaga Balea Cascada de zona turistica Balea Lac, unde stratul de zapada este de peste 2 metri. Drumul de acces spre statiunea Paltinis este acoperit de gheata, mai multe masini de deszapezire actionand in zona. La Balea Lac este interzis schiatul din cauza pericolului foarte mare de avalansa.

In muntii Pietrosul Rodnei, Tiblesului, Gutaiului si Maramuresului stratul de zapada variaza intre 80 si 120 de cm.

Ninge fara oprire de aproape 24 de ore pe Valea Prahovei. Stratul proaspat de zapada are 50 cm, iar in zonele in care a viscolit, atinge si un metru.

Din cauza vantului foarte puternic, telecabinele din Sinaia si Busteni spre platoul Bucegi au fost oprite. Pe DN 1 se circula in conditii de iarna. Utilaje ale Societatii Nationale de Drumuri, sucursala Prahova, au actionat toata noaptea si in cursul diminetii pentru a imprastia material antiderapant.

Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca in urmatorul interval de timp, in tara, vantul va prezenta unele intensificari la munte, in Dobrogea, Moldova si Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 6 grade, usor mai ridicate in Oltenia, iar cele minime intre - 10 si -2 grade.