Fostul deputat PDSR, Gabriel Bivolaru, este la un pas de libertate. Ieri, Judecatoria Pitesti a admis propunerea Comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Colibasi privind eliberarea conditionata a fostului deputat Gabriel Bivolaru, condamnat la cinci ani de detentie pentru frauda.

Saptamana trecuta, Comisia de eliberare conditionata a Penitenciarului Colibasi l-a propus pe Gabriel Bivolaru la eliberare conditionata avand in vedere comportamentul lui in detentie si perioada executata din pedeapsa.

Fostul parlamentar a fost caracterizat de conducerea Penitenciarului de maxima siguranta Colibasi drept un detinut model, care "a respectat intocmai Regulamentul de Ordine Interioara", fiind receptiv la activitatile de reinsertie sociala. Potrivit raportului Comisiei speciale de la Penitenciarul Colibasi, executarea pedepsei lui Bivolaru urmeaza sa expire in 31 martie 2009.

Comisia a constatat ca Bivolaru a executat 1.036 de zile de inchisoare in perioada 1 aprilie 2004 - 31 ianuarie 2007.

"Pentru a putea fi propus la eliberare conditionata, trebuie sa execute jumatate din pedeapsa, respectiv 913 zile, din care, in cazul in care munceste 305 zile sunt considerate ca executate pe baza muncii prestate si 608 de zile efectiv executate", se arata in raportul Comisiei de la Colibasi.

Comisia a analizat comportamentul lui Bivolaru pe parcursul ultimelor sase luni, petrecute la Penitenciarul Colibasi, de la data respingerii de catre Tribunalul Bucuresti a ultimei cereri de eliberare conditionata a fostului deputat.

Potrivit raportului Comisiei, in perioada incarcerarii la Colibasi, Bivolaru nu a avut nicio sanctiune disciplinara.Totodata, fostul deputat a fost recompensat de trei ori cu suplimentarea dreptului la vizite si pachete, pentru prestarea unor munci gospodaresti si participarea la concursuri tematice.

Integral in Gandul