Presedintele PSD Mircea Geoana sustine ca premierul Calin Popescu Tariceanu i-ar fi relatat, intr-o convorbire telefonica, despre refuzul sefului statului de a-l numi pe Adrian Cioroianu in functia de ministru de Externe. Afirmatiile liderului PSD nu au fost confirmate nici de reprezentantii Guvernului si nici de cei ai Administratiei Prezidentiale.

Declaratia lui Mircea Geoana a fost facuta publica dupa ce premierul a afirmat, dupa sedinta de guvern, ca a avut in cursul zilei convorbiri telefonice cu Traian Basescu, Mircea Geoana si ceilalti lideri de partide parlamentare despre amanarea dezbaterilor pe tema votului uninominal pana dupa alegerile pentru Parlamentul European.

"Intr-adevar, am avut o conversatie telefonica cu domnul

prim-ministru. Nu m-a informat ca acest dialog firesc intre

primul-ministru si liderul principalului partid de opozitie va fi

invocat de domnia sa in conferinta de presa", a precizat Geoana inainte de a face suprinzatoarea declaratie legata de presupusul refuz al lui Traian Basescu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a declarat ziaristilor ca o pozitie legata de afirmatiile presedintelui PSD ar trebui oferita de Administratia Prezidentiala. Reprezentantii acesteia, insa, nu au comentat informatia vehiculata de Mircea Geoana.

Potrivit afirmatiilor lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Traian Basescu si-a exprimat retinerile privind numirea lui Adrian Cioroianu pe postul de la Externe inainte de a fi nominalizat de catre PNL. Cu toate acestea, Biroul Politic al liberalilor a aprobat, luni, nominalizarea lui Cioroianu.