Anuntul Holcim Romania cum ca productia de ciment alb la fabrica din Turda va fi oprita in 2008 ca urmare a majorarii pretului gazelor naturale este nerealista. Cel putin asa sustine conducerea Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN). Presedintele ANRGN, Stefan Cosmeanu, a declarat ca tema cresterii pretului la gaze nu mai este una de actualitate.

Holcim opreste productia de ciment alb la Turda

Holcim Romania va continua sa livreze ciment alb doar pana la sfarsitul lui 2007. Decizia a fost luata in urma anunturilor facute anul trecut de crestere a tarifelor la gaze, lucru care “influenteaza negativ costurile de productie si vanzarile acestui produs”, se arata intr-un comunicat de presa. Conducerea ANRGN spune ca motivul invocat este unul nerealist.

Pretul gazelor scumpeste cimentul

“Nu vad care este problema din moment ce in prima jumatate a acestui an nu exista cresteri ale tarifelor la gazele naturale. Despre aceste majorari s-a tot discutat anul trecut, noi am trimis estimarile noastre Ministerului Economiei si Comertului, dar acum, scumpirea gazelor nu mai este de actualitate”, a declarat Stefan Cosmeanu, presedintele ANRGN.

Reprezentantii Holcim sustin ca, din cauza scumpirii repetate a gazului natural, costurile de productie s-au majorat. “Toate acestea duc la cresterea pretului astfel incat el sa devina unul necompetititv”, au declarat reprezentantii Holcim Romania.

Holcim anunta investitii de patru milioane de euro la Fabrica din Turda

Fabrica din Turda va continua sa produca ciment gri, agregate si produselor speciale pentru diverse aplicatii. Toate acestea vor beneficia de investitii in valoare de patru milioane de euro. In urma deciziei de oprire a productiei de ciment alb, nu vor exista disponibilizari.

"Oamenii implicati in productia de ciment alb vor urma cursuri astfel incat sa fie pregatiti pentru activitatile si proiectele viitoare care vor fi dezvoltate la fabrica din Turda", se precizeaza in comunicat.

Holcim Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 219 milioane de euro, in crestere cu 28% fata de nivelul de 603 milioane lei din 2005.

Compania detine trei fabrici de ciment, la Campulung, Turda si Ales, 15 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate.