Cu doua penaltiuri in timpul regulamentar, ambele transformate de Ilie Iordache si un gol reusit in prelungiri de Daniel Orac, Pandurii Targu Jiu fac pasul spre semifinalele Cupei Romaniei.

"A fost o partida foarte dificila, echilibrata. Dupa pauza am controlat jocul si meritam aceasta calificare. Este o performanta istorica pentru clubul nostru Vom face totul pentru a ajunge in finala."

Eugen Neagoe - antrenor Pandurii

Bancarii au deschis scorul in minutul 35 prin Alin Ilin si au impins meciul in prelungiri dupa reusita lui Eric Lincar cu doua minute inainte de finalul timpului regulamentar, dar se vad eliminati, singurul obiectiv ramas pentru trupa lui Sorin Cartu fiind evitarea retrogradarii.

Alin Ilin a deschis scorul in minutul 35 cu un sut de la 18 metri, dar la 7 minute de la reluare, egalitatea a fost restabilita dupa primul penalti transformat de Ilie Iordache.

Al doilea penalti pentru gorjeni este transformat de acelasi Ilie Iordache in minutul 77, moment in care antrenorul bucurestenilor, Sorin Cartu paraseste terenul dupa un schimb de cuvinte dure cu centralul partidei, Marius Martis.

Iar cand gorjenii se gandeau deja la semifinale, bancarii reusesc restabilirea egalitatii. Eric Lincar puncteaza cu doua minute inainte de finalul timpului regulamentar, cu un sut de la 20 de metri.

Odata cu inceputul prelungirilor, Sorin Cartu a revenit pe banca tehnica, dar nu si-a putut ajuta echipa care a primit al treilea gol, si primul din actiune, in minutul 102, cand centrarea lui Vintilescu a fost reluata in poarta de Daniel Orac.

La final, bancarii au refuzat dialogul cu presa, singurul care a dat declaratii fiind portarul Cristi Munteanu. "Am dubii ca a fost penalti la golul doi al celor de la Pandurii", a spus Munteanu.

Astfel, Pandurii fac a doua victima din randul formatiilor bucurestene, dupa eliminarea lui Dinamo, in optimile de finala.

"A fost un meci greu. Am avut mai mult noroc. Cel mai bine ar fi sa jucam cu Rapidul in semifinale. Nu le dam prime pentru acest meci, ci pentru obiectiv, care este calificarea in finala Cupei: 5.000 de euro de persoana. Daca iau Cupa, vor primi suta de mii de euro pe care o da Timisoreana (n.r. - sponsorul Cupei Romaniei)."

Marin Condescu - presedinte Pandurii

Partida s-a disputat la Pitesti, pe stadionul Nicolae Dobrin, dar afluenta publicului a fost scazuta, doar 300 de spectatori asistand la joc. Intre ei si doua mici galerii ale celor doua formatii, alcatuite fiecare din aproximativ 20 de persoane.

FC National a jucat intr-un echipament imprumutat de la FC Arges, deoarece echipamentul cu care au ajuns la meci era asemanator cu cel al Pandurilor, arbitrul intalnirii, Marius Martis nepermitandu-le folosirea lui.