Marian Vanghelie este noul presedintele al PSD Bucuresti fiind ales cu 980 de voturi din numarul celor prezenti. "Sa stiti ca sunt produsul dumneavoastra si nu am sa va dezamagesc", si-a inceput Vanghelie discursul in uralele celor prezenti. Ceilalti contracandidati a lui Marian Vanghelie au obtinut scoruri derizorii.

Alegerile pentru PSD Bucuresti s-au lasat cu scandal

Unul dintre candidatii la functia de presedinte al PSD Bucureti, Robert Negoita, s-a retras din cursa, miercuri, si a anuntat ca va cere conducerii centrale a partidului sa invalideze alegerile.

Negoita a declarat ca are informatii ca acestea vor fi trucate, deoarece Marian Vanghelie a convocat mai multi delegati decat se stabilise prin norma de reprezentare.

Robert Negoita, care este vicepresedinte la nivel national al organizatiei de tineret a PSD (TSD), sustine ca la conferinta de miercuri seara ar fi trebuit sa participe aproximativ 800 de oameni, si nu 1300, cati a convocat Vanghelie. El spune ca fiecare din cele sase sectoare ar fi trebuit sa aiba aproximativ 130-140 de reprezentanti.

Negoita a mai declarat, intr-o conferinta de presa, ca Vanghelie, in calitate de organizator al conferintei, a refuzat sa-i puna la dispozitie lista cu numele participantilor.

O alta nemultumire a vicepresedintelui TSD o reprezinta faptul ca primarul sectorul 5 nu i-a permis sa imparta stampile personalizate pentru vot, care sa-i permita sa verifice daca alegerile vor fi corecte.

Negoita sustine ca are informatii privind trucarea alegerilor si spune ca a fost deja decis chiar si faptul ca Marian Vanghelie va castiga alegerile cu 80% din voturi.

Conferinta municipala a PSD Bucuresti a avut loc miercuri seara, de la ora 18.00. In cursa pentru sefia filialei au ramas cinci persoane: Marian Vanghelie, Dorian Daianu, Nicolae Pandele, Petre Terzi si Nicolae Pupaza.

Functia de presedinte al PSD Bucureti a ramas vacanta de la inceputul lunii decembrie, cand Sorin Oprescu si-a dat demisia, dupa ce a fost invins de Mircea Geoana in cursa pentru sefia partidului.