Genul epistolar, reinviat cu ocazia biletelului fatal al dlui Tariceanu catre dl Basescu (fatal pentru destinatar, nu pentru expeditor, caci asa functioneaza posta la noi) s-a dezvoltat ajungand la scrisori in toata puterea - si-n toata opozitia.

Dupa ce s-a consultat cu partidele pe tema alegerilor europarlamentare, unde opozitia a cerut amanarea acestora considerand mult mai importanta suspendarea presedintelui, dl Tariceanu a adresat "un apel ultim" celor doi autori de referendum cerandu-le sa "amane chestiunile" si amenintandu-i ca in caz contrar ii declara "responsabili" de nerespectarea angajamentelor europene si va lua "o

masura impotriva convingerilor mele: voi decide amanarea alegerilor". Ma rog, n-ar fi prima oara. S-a mai intamplat si cu alegerile anticipate. Apelul premierului chiar daca e nesincer, e rational. Prioritare sunt alegerile pentru PE.

Presedintele a replicat aproape imediat printr-o scrisoare unde cere premierului si celorlalti lideri de partid "sa nu accepte amanarea alegerilor din interese personale sau de partid".

Dl Geoana i-a si raspuns, tot printr-o scrisoare, ca presedintele e vinovat de criza politica generala care trebuie musai lamurita intrucat alegerile pot avea loc numai "dupa ce aflam cu totii cine e mincinos, cine e santajat si cine e corupt".

Si cum aflam cine e mincinos, santajat si corupt din referendumul pentru suspendarea presedintelui? Dl Geoana iar se face niznai: ba nu stie cati ofiteri de securitate mai sunt in primul rand, ba nu stie cine-s santajistii si coruptii.

In conditiile date, ar fi interesant de vazut cine e mai intelept si va renunta la referendum lasandu-l pe celalalt in ofsaid? Cel mai avantajat in caz ca renunta ar fi dl Basescu. Premierul s-ar vedea obligat sa-si respecte convingerile (ceea ce nu i-ar fi usor) iar PSD ar ramane cu "suspendarea" pe cap - dupa ce si-a aruncat in aer si organizatia de Bucuresti alegandu-l sef pe Vanghelie.

Iata o alegere ce va ramane in "almanahe". Victoria lui Vanghelie a fost o buna ocazie pentru presa cu papion sa-l includa intre "baietii rai": Basescu, Becali, Vanghelie. Ar reiesi ca Iliescu, Vadim si Voiculescu sunt baieti buni. Mai ales de cand au trecut in spatele dlui Tariceanu. Buni baieti, intr-adevar! Orice mineriada, tradare si manipulare se poate baza pe ei.

Intrebarea e: cum naiba se mai deosebesc ei intre ei? Cand si sefii lor au incurcat listele?