Centrul National al Dansului Bucuresti va organiza in perioada 11-14 aprilie prima selectie de programe si proiecte din anul 2007. Selectia este adresata profesionistilor care activeaza in domeniul dansului contemporan, persoane fizice sau juridice si se refera la programe si proiecte care urmeaza sa se desfasoare in perioada 25 aprilie - 5 august 2007.

Suma totala alocata programelor si proiectelor pentru prima sesiune de selectie pe acest an este de 145.000 lei. Din suma totala, pentru pentru creatii coregrafice originale se vo aloca 55.000 de lei, iar pentru pentru conceptie, productie si organizare de alte programe, proiecte, actiuni si evenimente se vor aloca 50.000 de lei.

De asemenea, vor fi alocati 30.000 de lei pentru pentru realizarea de publicatii de specialitate si 10.000 de lei, pentru calatorii de studiu si cercetare si participari la evenimente nationale si internationale de profil.

Dosarele de participare la selectie pot fi inscrise pina cel tirziu la data de 10 aprilie 2007.

In cadrul primei selectii de programe si proiecte din acest an vor fi incurajate si sprijinite cu prioritate programele si proiectele care faciliteaza accesul la informatie in vederea formarii si specializarii dansatorilor si coregrafilor, in special a celor aflati la inceputul carierei, care cresc vizibilitatea dansului contemporan la nivelul publicului larg.

CNDB este un cadru institutional creat cu scopul de a sustine, dezvolta si promova dansul contemporan, fiind conceput ca un spatiu deschis, ca parte integranta a contextului coregrafic international.

Pentru a incuraja creativitatea, competitivitatea si mobilitatea artistica, in afara proiectelor initiate si organizate direct de Centru, acesta finanteaza programe si proiecte coregrafice prin intermediul celor doua selectii pe care le organizeaza in fiecare an.

Profesionistii din domeniu pot obtine astfel finantari, spatii de repetitii si sprijin logistic pentru programele si proiectele pe care le concep.