Discutiile dintre presedintele Traian Basescu si vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini au vizat situatia actuala a reformei din Justitie, precum cererile pentru vize si cetatenia romana din partea cetatenilor Republicii Molodova, se arata intr-un comunicat al Presedintiei Romaniei.

Comisarul Franco Frattini a apreciat ca Romania a facut pasi importanti in domeniul justitiei si al afacerilor interne, dar a subliniat ca factorii responsabili romani trebuie sa mentine si sa continue aceste progresein continuare.

La aceasta intalnire, presedintele Basescu i-a adresat ministrului justitiei, Monica Macovei, o intrebare sugestiva "Mai esti ministru?", facand aluzie la duelul din ultima saptamana dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si Macovei si la articolele din presa care sugerau ca primul ministru icearca sa se dispenseze de cativa ministri democrati din Guvern.

Traian Basescu si comisarul european pentru justitie s-au intalnit, vineri seara, la Cotroceni, dupa ce presedintele s-a intors la Bucuresti dintr-o vizita in Marele Ducat al Luxemburgului.