Corpul de Control al Guvernului a trimis procurorilor spre studiu raportul de control al licitatiei prin care prietenii lui Basescu au cistigat lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti, scrie Cotidianul.

Euroconstruct, companie detinuta de patronii restaurantului Golden Blitz, frecventat in mai multe randuri de presedintele Traian Basescu, a castigat mai multe contracte cu statul in ultimii ani, potrivit Romania Libera.

Licitatia pentru tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti - aranjata pentru a-i avantaja pe "prietenii presedintelui", publica si Gandul.

Licitatia pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti a incalcat legea achizitiilor publice, iar RAAPPS va trebui sa recupereze sumele achitate Elenei Udrea pentru servicii neprestate in anii 2000 - 2006, concluzioneaza si Adevarul.

Autostrada lui Berceanu va fi inceputa de procurori

Mihaela Radu, Doru Cireasa

Corpul de Control al Guvernului a trimis procurorilor spre studiu raportul de control al licitatiei prin care prietenii lui Basescu au cistigat lucrarile la autostrada Bucuresti-Ploiesti. Constructorii se apara, iar Berceanu spune ca este vorba doar despre „pareri si consideratii“.

Guvernul a trimis ieri la DNA raportul de control al licitatiei pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti. Cu doar o zi inainte, Berceanu inaugurase lucrarile.

Un articol din „Cotidianul“ s-a transformat de ieri intr-o ancheta a DNA, dupa ce Corpul de Control al Guvernului a facut raportul privind licitatia la autostrada Bucuresti-Ploiesti.

Controlorii spun ca licitatia, cistigata de firme apartinind unor oameni apropiati presedintelui Basescu, ar fi fost ilegala, intrucit caietul de sarcini a fost modificat dupa inceperea procedurii de achizitie. Acest fapt a facut ca executia lucrarii sa ajunga la un consortiu format din Euroconstruct-Pa&Co-Spedition UMB.

Reprezentantii consortiului spun ca totul a fost legal, iar raportul guvernului e o razbunare politica.

Integral in Cotidianul

David: caiet de sarcini modificat ilegal pentru firma Euroconstruc

Romulus Georgescu

Conditiile de participare la licitatia pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov, tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, au fost modificate in afara legii privind achizitiile publice, a declarat, ieri, ministrul liberal Cristian David, cel care coordoneaza Autoritatea de Control a Guvernului. Printre firmele care au castigat la aceasta licitatie s-a numarat Euroconstruct.

» RAZBOI

Presedintele Traian Basescu a fost atacat pentru

ca i-a trimis fostului ministru al Economiei Codrut seres un memoriu al Alro Slatina. De asemenea, Stolojan detine

actiuni la ALRO.

» ATAC

Euroconstruct, companie detinuta de patronii restaurantului Golden Blitz, frecventat in mai multe randuri de presedintele Traian Basescu, a castigat mai multe contracte cu statul in ultimii ani.

Integral in Romania Libera.

Licitatia pentru tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti - aranjata pentru a-i avantaja pe "prietenii presedintelui"

Elena Cristian

Tronsonul de autostrada in discutie va fi construit de un consortiu format din Spedition UMB, PA&CO International, Comaxa si Euroconstruct - firma patronului de la "Golden Blitz", restaurantul preferat al presedintelui Basescu.

"Din pacate, ne-am intalnit in cadrul controalelor efectuate cu situatii in care procedurile de licitatie nu au fost respectate sau cu anumite cazuri in care au fost invocate situatii de urgenta pentru a fi evitate procedurile de licitatie.

Un exemplu elocvent, de data recenta, priveste licitatia pentru constructia Autostrazii Bucuresti-Brasov, tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, unde conditiile de participare la licitatie au fost modificate chiar in timpul derularii acesteia, modificare in afara prevederilor Legii privind achizitiile publice.

Mai mult, prin aceasta modificare au fost introduse criterii arbitrar stabilite care avantajeaza un singur competitor", a declarat Cristian David.

Integral in Gandul

Udrea, banii inapoi. Golden Blitz, la control!

de Delia Budurca

Licitatia organizata de Compania Nationala a Drumurilor, pentru executarea acestui tronson al autostrazii Bucuresti - Ploiesti, a fost castigata de firmele Euroconstruct (firma patronilor de la Golden Blitz), Comaxa, UMB Spedition si PA&CO International.

Potrivit lui Cristian David, RAAPPS a reprezentat o vaca de muls pentru apropiatii puterii, si activitatea institutiei trebuie redusa cat mai rapid numai la activitati de protocol.

Autoritatea de Control a Guvernului a finalizat recent un control la RAAPPS, constatand ca mare parte din contractele incheiate cu Cabinetul de avocatura Elena Udrea au fost platite fara ca serviciile corespunzatoare sa fi fost prestate.

Integral in Adevarul.