Grupurile parlamentare ale PNL, UDMR si PSD totalizeaza 255 din cele 469 de mandate, astfel ca pot asigura trecerea noului guvern prin parlament. Varianta PNL-UDMR anuntata de Tariceanu si-a "castigat" deja primii adversari. Cel putin la nivel declarativ, PRM, PC si PLD au anuntat ca nu vor sustine acest guvern.

Reprezentantii PD au anuntat deja ca vor iesi din sala in momentul punerii in discutie a unui guvern fara democrati. In ceea ce priveste PSD, purtatorul de cuvant Cristian Diaconescu a lasat sa se inteleaga sustinerea pentru noul guvern.

PRM: Un act de tradare

Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a declarat pentru HotNews.ro ca partidul sau nu va sustine sub nici o forma noul guvern. „Categoric nu vom sustine un guvern in care este UDMR. Au in programul politic autonomia teritoriala si o vor pune in practica. Aceasta formula este un act de tradare ce vizeaza interesul romanilor”, a spus Bolcas.

PSD, propteaua PNL

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a dat de inteles ca social-democratii vor sprijini noul guvern. „Vom lua decizia in Comitetul Executiv de luni, dar pot sa va spun ca PSD sustine aceasta varianta de iesire din criza. Vom decide in functie de audierile din Parlament, daca ministrii vor fi profesionisti,” a spus Diaconescu pentru HotNews.ro.

PLD e impotriva

Intr-un comunicat de presa remis redactiei, PLD a anuntat ca nu va vota in Parlament noua formula de guvernare propusa de Calin Popescu Tariceanu. Mai mult, Partidul Liberal Democrat il condamna pe Tariceanu „pentru faptul ca a tradat valorile Aliantei D.A. si promisiunile facute electoratului prin excluderea partenerului sau, PD, din guvernare si prin asocierea subterana cu PSD”.

PD se abtine de la comentarii

Reprezentantii PD, fostul partener de guvernare al PNL, au refuzat orice comentariu pe tema restructurarii Guvernului. Intr-un comunicat remis redactiei HotNews.ro, PD anunta ca isi rezerva dreptul de a ne abtine de la orice declaratii politice, intr-o asemenea zi, ca urmare a deciziei primului-ministru de a exclude Partidul Democrat din structura guvernamentala”.

PC nu sustine noul guvern

Nici Partidul Conservator nu va sustine noul guvern. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat pentru HotNews.ro ca "PC a luat decizia nu a nu sustine un guvern in care exista si UDMR. Organizatiile teritoriale, mai ales cele din Ardeal, ne-au cerut aceasta pozitie, si ne-am conformat".