Sectorul romanesc de IT&C va beneficia in perioada 2007-2013 de fonduri structurale in valoare de 380 de milioane de euro, a declarat ieri ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy. El a aratat ca, in plus, vor exista investitii in toate domeniile pentru modernizarea tehnologiilor, care vor conduce la cresterea sumelor destinate acestui sector.

"Experienta celor opt state care au aderat la Uniunea Europeana in 2004 nu este prea fericita din punctul de vedere al ratei de absorbtie a fondurilor in primul an, insa Romania trebuie sa invete din greselile lor si sa reusim sa atragem tot mai bine fondurile structurale in primii ani", a spus Nagy.

S-a dovedit ca la nivelul intregii Uniuni Europene 45% din IMM-uri stiu de existenta acestor posibilitati de finantare, insa doar 4% din companii au aplicat pentru astfel de finantari si numai 1% din proiectele dezvoltate de acestea au avut si succes.

Fondurile UE alocate pentru perioada 2007-2013 totalizeaza 860 miliarde de euro, din care fondurile structurale pentru statele din Europa Centrala si de Est cumuleaza circa 175 miliarde de euro.

Integral in Romania Libera