Fostul mare atacant al lui Dinamo si al echipei nationale, Florea Dumitrache (59 de ani) este in coma, dupa un atac cerebral. Specialistii Spitalului de Urgenta Floreasca spun ca starea "Mopsului" este "grea". Joi seara, imediat dupa internarea lui Dumitrache, la patul sau a venit unul dintre cei mai mari prieteni ai sai, Cornel Dinu.

"Florea Dumitrache a fost cel mai talentat fotbalist pe care l-am vazut vreodata", a spus (nu o data!) Mircea Lucescu.

Dumitrache, poreclit de suporteri "Mopsul", a facut parte din echipa care a calificat Romania la Mondialul din 1970, Mexic.

In grupa de la Guadalajara, tricolorii au invins Cehoslovacia cu 2-1, au pierdut cu 1-0 in fata Angliei si au facut un meci memorabil cu Brazilia (viitoarea campioana mondiala). Romanii au pierdut cu 3-2 in fata lui Pele si a celorlati artisti "cariocas", iar Dumitrache a marcat unul din goluri.

Dumitrache marcind impotriva Braziliei lui Pele! (Guadalajara, 1970)

Contra Angliei, Dumitrache a realizat un dribling prelungit in fata lui Bobby Moore, artificiul tehnic fiind reluat la nesfirsit de televiziunea mexicana.

Cu putine luni in urma, un alt component ilustru al generatiei "Guadalajara", Nicolae Dobrin a trecut prin momente grele - a suferit o operatie in urma careia i s-a extirpat o bucata din plamin.