Cu un singur click, pe ecranul telefonului mobil apar scrise pretul solicitat, numarul de dormitoare si bai si alte detalii referitoare la casa. Expertii media spun ca industria telefoanelor mobile se indreapta foarte repede catre un asemenea moment. Noua tehnologie permite telefoanelor sa se conecteze cu obiectele de zi cu zi prin intermediul internetului.

Acestea devin un fel de telecomenzi digitale, asa cum a explicat un reprezentant CBS. Cu ajutorul unei unde, telefonul poate citi informatii codate in obiecte si le poate traduce in imagini sau in texte afisate pe ecran.

"Telefonul mobil este unealta naturala de combinare a lumii fizice cu cea digitala", a spus reprezentantul CBS, Cyriac Roeding. In Japonia, de exemplu, clientii de la McDonald's pot sa afle in acelasi mod informatiile nutritive, indreptand telefoanele catre cutiile in care sunt impachetate sandviciurile.

In America, marile companii de publicitate si tehnologie precum Hewlett-Packard si Publicis Groupe, un conglomerat de publicitate, incearca sa isi popularizeze tehnologia in acelasi mod.

Integral in Gandul