Speculatiile au luat sfirsit - extrema echipei engleze Manchester Utd, Cristiano Ronaldo a decis sa ramina pe "Old Trafford" inca 5 ani, in pofida ofertelor fabuloase pe care le-a avut de la Real Madrid si Barcelona.

Clubul din Manchester a anuntat vineri prelungirea contractului cu fotbalistul portughez, publicind si o declaratie a managerului Sir Alex Ferguson: "Este o veste extraordinara - Cristiano are sansa sa intre in grupul marilor jucatori din istoria lui Manchester".

Clubul englez a denuntat la un moment dat metodele "incorecte" ale lui Real Madrid prinvind recrutarea jucatorului. Insa observatorii fenomenului fotbalistic sustin ca toata incertitudinea a fost alimentata si de impresarii lui Cristiano Ronaldo - cine voia sa il aiba, trebuia sa ridice nivelul salariului.

Cristiano Ronaldo, 22 de ani, a sosit la Manchester in vara anului 2003 ca inlocuitor al mijlocasului dreapta David Beckham, plecat la Madrid.

In acest sezon, portughezul a demonstrat o forma sportiva de exceptie - a devenit cel mai curtat jucator din Europa, dar a reusit totodata sa faca uitat episodul din 2006, la Cupa Mondiala, cind in meciul direct Portugalia-Anglia a influentat arbitrul sa ii arate cartonasul rosu lui Rooney... coechipierul sau de la Manchester.