Nicolae Vacaroiu a declarat intr-un interviu acordat vineri seara postului Antena 3 ca “voi fi un presedinte activ” in cele 30 de zile in care va asigura interimatul la Cotroceni. El a prezentat prioritatile sale: intalniri, discutii, consultari, plus o convocare a CSAT-ului, pe tema legilor privind siguranta nationala.

El sustine ca nu s-a gandit pana acum la schimbarea procurorilor si ca “partidul nu vrea... vom vedea”.

Intrebat ce inseamna “vom vedea”, el s-a referit la felul cum procurorul general si altii isi fac datoria in combaterea coruptiei.

De saptamana viitoare, Vacaroiu spera “sa avem o intalnire o data pe saptamana” cu premierul, sefii Camerelor si guvernatorul Bancii Nationale, “pentru a gasi solutii”.

El spune ca vrea sa fie “presedinte activ si sa am o buna conclucrare prin intalniri periodice cu liderii partidelor politice”, explicand ca prin “activ” se refera la “sensul prevazut de Constitutie”.

Vacaroiu a explicat, totodata, ca pe parcursul interimatului ii revin “absolut toate atributiile pe care le are presedintele ales”, mai putin cele privind dizolvarea Parlamentului, mesajele catre Parlament si convocarea unui referendum.

Singura masura concreta care s-a referit a fost convocarea CSAT, pentru a discuta pachetul de legi privind siguranta nationala.