Volksbank Romania va infiinta o societate de brokeraj pe sectorul imobiliar, care va avea rolul de a pune in legatura clientii bancii care vor sa vanda si sa cumpere proprietati, a declarat, ieri, presedintele institutiei de credit, Gerald Schreiner.

Compania se va numi Volksbank Real Estate Services si isi va incepe activitatea in doua-trei luni, reprezentantii bancii mai avand de luat decizia referitoare la tara unde va fi inregistrata compania, in Austria sau in Romania.

"Am inceput procedurile pentru infiintarea companiei. Nu ne dorim neaparat sa inregistram profit de 3-4-5 milioane euro, ci sa punem in legatura clientii nostri.

Vom percepe o taxa de brokeraj pentru aceasta activitate", a spus Schreiner. Societatea va opera intr-oprima etapa in Bucuresti, pentru ca apoi sa isi extinda activitatea in zonele in care Volksbank are centre regionale.

Profit dublu previzionat pentru 2007

Banca are in vedere pentru acest an obtinerea unui profit brut de 22,11 milioane euro, fata de 13,7 milioane euro in decembrie 2006, raportat la active de 2,3 miliarde euro, comparativ cu 1,38 miliarde euro la finele anului trecut.

Pentru finele acestui an, Volksbank Romania are in vedere atingerea unei cote de piata de 3,25%, in crestere fata de nivelul de 2,7% inregistrat in decembrie 2006. Estimarile privind activele sunt mai ridicate decat cele anuntate initial, de 1,9 miliarde euro.

Portofoliul de credite al bancii va ajunge la 1,45 miliarde euro, comparativ cu 802,5 milioane euro in decembrie 2006. De asemenea, depozitele atrase vor urca de la 310,5 milioane euro la finele anului trecut la 390 milioane euro in decembrie 2007.

Activele bancii se situau, la sfarsitul primului trimestru, la 1,77 miliarde euro, iar profitul la 4,1 milioane euro.

Volksbank vrea sa deschida in acest an circa 100 de unitati, sucursale si agentii in franciza, astfel incat reteaua teritoriala sa fie in decembrie de 230 unitati.

Normele de creditare, returnate de BNR

Volksbank ar putea elimina avansul cerut anumitor categorii de clienti, insa presedintele institutiei, Gerald Schreiner, a declarat ieri ca BNR a returnat bancii propunerile privind revizuirea normelor de creditare, Volksbank trebuind sa refaca unele prevederi ale documentatiei.

"N-am primit inca aprobarea din partea BNR. Trebuie sa modificam usor niste aspecte.

Poate am fost prea agresivi, poate nu ne-am exprimat bine", a afirmat Schreiner. Acesta a aratat ca documentele vor fi modificate in aceasta saptamana, urmand sa fie retransmise BNR saptamana viitoare.

"BNR nu a pus in discutie produsele noastre sau procentul finantat din creditele acordate clientilor, ci mai mult modul in care sunt ajustate procesele in banca. Speram sa obtinem o parere pozitiva saptamana viitoare", a spus Schreiner.

Integral in Romania libera