George Padure a anuntat ca Star Proiect Development, companie la care este actionar alaturi de o firma belgiana, va construi in urmatorii cinci ani 7.000 de apartamente. „Ne intereseaza doar segmentul rezidential. Vom investi in jur de 750 de milioane de euro“, afirma acesta.

George Padure spune ca investitiile nu se vor face doar in Bucuresti, ci ca se vor lansa proiecte si in Constanta, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov. Si in cazul acestora va fi vorba tot despre cartiere de blocuri, care ofera o marja mai mare de profit. „Si pe aceasta piata, orice investitor cauta sa maximizeze rezultatele“, considera George Padure.

Investitiile se vor face din surse proprii si din credite bancare. George Padure spune ca nu se va merge pe finantarea lucrarilor din banii incasati in avans pe apartamente. Acesta afirma ca la proiectele rezidentiale pe care le are in plan se va achita un avans din valoarea locuintei, iar restul sumei se va plati la finalizarea constructiei.

Pret mediu

Recent a fost lansata prima investitie, proiectul Metropolis, amplasat in zona Chibrit din Capitala. Acesta va fi compus din 273 de apartamente, situate in trei cladiri. Cea mai inalta va avea parter si 18 etaje, iar celelalte doua vor fi dispuse cu parter si 13 etaje. Pretul va fi de 1.080 de euro metrul patrat construit, fara TVA. Va fi finalizat in trimestrul al treilea al anului 2008. Investitia se ridica la 45 de milioane de euro.

integral in Cotidianul