La inaugurarea primelor sale patru filiale in Berlin, banca Western Union International si-a luat la propriu renumele de transfer rapid de bani. Cursa cu stafeta in format international, pornita din centrul orasului, a dat startul WUIB in capitala Germaniei. „O banca pentru migranti” se anunta Western Union International Bank, deci implicit si pentru romanii de peste hotare.

Cecul castigatorilor

In 19 aprilie, alergatorii din centrul Berlinului nu si-au inmanat stafeta obisnuita, ci stegulete nationale. La punctele de predare a stafetei, trecatorii au fost informati asupra ofertei bancii WUIB in domeniul transferului international de bani.

Ca premiu al stafetei berlineze, Western Union International Bank a oferit castigatorilor un cec in valoare de 500 de ore de consiliere gratuita, in probleme specifice, tinerilor migranti si refugiati politici sau economici.

Marketingului stradal i-a urmat reuniunea de la hotelul Park Plaza Wallstreet din Berlin, la care au conferit Karl Pichler, director managerial al Western Union International Bank si Claus Jousten, director regional, pentru Germania, al Western Union Northern Europe GmbH.

Intalnirea VIP a fost urmata de o conferinta de presa si un dineu cu specialitati internationale, organizate cu concursul Ferhan Erdin Consulting din Frankfurt. Din partea romaneasca, au participat preotul Dr.

Constantin Mihoc, al Parohiei Ortodoxe Romane din Berlin, Gelu Pascu, reprezentant al Institutului Cultural Roman „Titu Maiorescu“, Reinhold Andert, ziarist la cotidianul berlinez „Neues Deutschland“ si subsemnata, consultanta Western Union pentru comunitati romanesti in Germania.

O banca pentru migranti

Serviciile Western Union International Bank sunt concepute pe masura nevoilor emigrantilor. Angajatii bancii servesc si ofera consultanta bancara clientilor in limba materna, de la rusa, la araba, poloneza, chineza, dar in curand, posibil si in romana.

Formularele de completat sunt simple si la indemana oricui, filialele sunt deschise de la 9.00 la 19.00 in timpul saptamanii si sambata de la 10.00 la 17.00, un orar neobisnuit pentru bancile din Germania.

Fidelitatea clientilor este recompensata cu cardul Western Union Gold, pe baza caruia pot aduna puncte si bonusuri, recompensate cu premii. „Dorinta noastra este sa facilitam clientilor nostri transferul de bani in strainatate intr-un mod cat mai confortabil si cu comisioane cat se poate de scazute.

Ne bucuram ca am putut lua startul in Berlin ” a spus Karl Pichler, director managerial al WUIB.

Intre timp, Western Union International Bank detine 15 filiale in marile orase ale Germaniei: Berlin, Koln, Bonn, Dusseldorf, Bremen, Dortmund, Essen, Aachen, Wuppertal sau Hanovra. In cursul anului 2007, WUIB intentioneaza sa deschida opt noi filiale in Germania, iar strategia generala de expansiune indica 200 de noi filiale in lume, in urmatorii cinci ani.

Banca „nu a fost conceputa ca o concurenta a bancilor traditionale” spune directorul Pichler. „Ea vine in completarea ofertei de servicii bancare pe piata, concentrandu-se asupra clientelei de tip migrant, careia ii promitem un serviciu de prima calitate”, a mai adaugat el la conferinta de presa.

Nou, transferul online de bani in numerar

Compania Western Union este lider de piata in transferul de bani global, precizeaza biroul de presa al Western Union din Germania. Impreuna cu Orlandi Valuta si Vigo, Western Union ofera clientilor posibilitatea de a transfera bani pe tot globul, rapid si in siguranta, de a plati facturi si executa ordine de plata.

De curand, clientii pot trimite bani nu doar prin intermediul agentiilor WU, ci si online. Pentru aceasta, ei au nevoie doar de o carte de credit Visa sau Mastercard, emisa de o banca germana. Banii stau la dispozitia destinatarului in peste 200 de tari si regiuni, de regula in cateva minute de la trimitere, in functie de fusul orar si programul de lucru al agentiilor.

Prin operatiunile online, Western Union ofera un serviciu suplimentar clientelei sale actuale, care astfel dispune de mai multe optiuni in transferul de bani. In plus, compania se extinde asupra unui nou segment de piata, orientandu-se si asupra clientelei care nu a facut uz pana acum de serviciile sale.

Telul Western Union este de a ajunge la clienti, acolo unde se afla acestia: in gari sau aeroporturi, pe drum sau in centrul oraselor.

Western Union se adreseaza astfel, prin intermediul Internetului, in speta pe situl www.westernunion.de, tuturor celor care se afla in Germania si trimitand bani, isi pot indeplini dorintele.

Utilizatorii Internetului nu trebuie sa se deplaseze, pentru a trimite bani in numerar, ci pot efectua transferul direct prin computer, de acasa sau de la birou.