Adjunctul sefului DNA, Doru Tulus, crede ca cererea de revocare a sa din functie este o manevra politica. Contactat telefonic in cadrul emisiunii "100%" de pe Realitatea TV si intrebat daca el ar califica astfel ceea ce s-a intamplat astazi, raspunsului lui Turus a fost prompt: "Da."

"Nu am simtit niciun fel de presiune pana azi dimineata, dar pe de alta parte eu nu stiu daca prin alte parti astfel de presiuni nu s-au exercitat", a mai spus el. Daniel Morar "nu mi-a spus" de niciun fel de presiuni, a declarat Tulus.

"Pana la ora actuala nu stiu ce se intampla, nu stiu de ce sunt acuzat... iar daca domnul Chiuariu nu vine cu datele respective, le aduc eu", a spus Tulus, referindu-se la lipsa unor explicatii pentru cererea ministrului Justitiei.

In cadrul aceleiasi emisiuni, invitata Monica Macovei a declarat ca, potrivit lui Emil Boc, Tariceanu ar fi zis inainte de remaniere ca toti reprezentantii PD pot sa ramana la guvernare, numai Monica Macovei nu.

"Asta ii arde pe politicieni: dosarele. Cum poti sa scapi de dosare? Scapand de ministrul Justitiei", a afirmat Macovei.

In cadrul aceleiasi emisiuni a fost contactat si ministrul Justitiei Tudor Chiuariu. Acesta si Macovei s-au acuzat reciproc, in mod repetat, de minciuna. Chiuariu a afirmat ca a transmis astazi cererea de revocare deoarece "pe ordinea de zi era raportul de progrese pe care doamna Macovei l-a trimis la Bruxelles si care era plin de sentinte cu suspendare".

Intrebat in legatura cu disputele sale cu Daniel Morar, Chiuariu a raspuns acuzand ca "dna Macovei a devenit mascota electorala a lui Traian Basescu".