Zvonurile spun ca ziaristii si sustinatorii vestici planuiesc organizarea unei coalitii underground prin care sa sustina Vestul si, astfel, Eurovisionul sa fie castigat de un reprezentant al unei tari occidentale. La prima repetitie generala, romanii de la Todomondo au intampinat din nou probleme tehnice ce au nascut noi suspiciuni de sabotaj.

Dan Manoliu, seful delegatiei romane la Helsinki, a depus, ieri, al doilea protest scris catre conducerea competitiei. Marea finala va putea fi urmarita la TVR diseara, incepand cu ora 22.00.

Joi seara, la Hartwall Arena din Helsinki, 28 de tari s-au luptat pentru un loc in primele zece pozitii ale semifinalei Eurovision. Desi se anuntase ca tot spectacolul a fost vandut de mai bine de doua saptamani, in mod ciudat, multe locuri din sala erau libere.

A fost o seara in care impredictibilul si-a spus din nou cuvantul, cu castigatori neasteptati si cu mari perdanti, care figurau pe lista favoritilor pentru castigarea finalei. Competitia a fost dura.

Cu atatea tari in concurs, fiecare a simtit nevoia sa iasa in evidenta macar cu un show mai special, desi pe unii, nici asta nu i-a ajutat prea mult.

Vestul face coalitie underground

Faptul ca tarile calificate joi seara sa intre in marea finala de astazi provin din estul Europei i-a nemultumit puternic pe vestici. Ziaristii din Occident sunt foarte revoltati in acest sens, motivand ca Eurovisionul ar trebui sa fie o competitie omogena, care sa permita tuturor tarilor o sansa de castig.

Ei au mai adaugat ca, dupa cum arata rezultatele semifinalei, concursul ar trebui impartit in Eurovision-Est si Eurovision-Vest.

Zvonurile care circulau ieri la Helsinki spuneau ca jurnalistii si sustinatorii vestici au lansat organizarea unei coalitii underground, prin care sa se incurajeze voturile pentru Vest in marea finala si astfel Eurovisionul sa fie castigat de un reprezentant al unei tari occidentale.

Aceleasi zvonuri sunt insa de parere ca Vestul nu ar avea nicio sansa intr-un astfel de demers, intrucat numarul esticilor il intrece cu mult pe al celor din Vest.

Integral in Gardianul