Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, sustine ca Ministerul Justitiei genereaza un "atac politic mincinos" la adresa sa, prin stergerea declaratiei de avere de pe pagina de web a institutiei. Ea considera ca aceasta decizie pe care a luat-o actuala conducere a Ministerului contravine prevederilor legale si constituie un abuz.

"Am depus Declaratia de avere la incetarea mandatului in data de 5 aprilie 2007 si a fost inregistrata la Ministerul Justitiei, cat si la Secretariatul General al Guvernului. In acest moment, constat cu surprindere ca Declaratiile de avere depuse de mine pe perioda mandatului si cea de final de mandat au fost sterse de pe pagina web a Ministerului Justitiei.

Declaratia de avere de la sfarsitul mandatului este afisata astazi pe pagina web a Guvernului (fara insa ca si Declaratiile anterioare, depuse in fiecare an, sa mai fie pe site-ul Guvernului)" - se arata intr-un comunicat remis presei de Monica Macovei.

Ea considera ca decizia actualei conduceri a Ministerului Justitiei de retragere a Declaratiilor de avere de pe site este ilegala, fiind in contradictie cu prevederile Legii 115/1996 cu modificarile si completarile ulterioare, si constituie un abuz.

"Solicit public ministrului justitiei sa explice de ce a decis sa retraga de pe pagina web a Ministerului Justitiei Declaratiile de avere depuse de mine, generand astfel un atac politic mincinos la adresa mea" - sustine Monica Macovei. Fostul ministrul al Justitiei a declarat ca, in functie de raspunsul pe care il va primi, va decide calea ulterioara de actiune.

Voiculescu sustine ca exista indicii ca Macovei a dobandit ilicit niste bunuri si o acuza ca a incalcat legea

Jurnalul National scrie, in editia sa de miercuri, ca liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, i-a cerut ministrului Tudor Chiuariu sa cerceteze averea Monicai Macovei pentru ca "exista indicii privind dobandirea ilicita a unor bunuri".

"Un prim indiciu in acest sens rezulta din faptul ca doamna Monica Macovei a incalcat obligatiile instituite prin art. 4 din Legea nr. 115/1996, text ce obliga persoanele la care se refera actul normativ sa-si publice declaratiile de avere pe paginile de Internet ale Guvernului si Ministerului Justitiei, atat in momentul numirii in

functie, cat si dupa incetarea mandatului, aceasta fiind prima modalitate de constatare a unor diferente intre bunurile aflate in patrimoniul demnitarului la inceperea mandatului si cele obtinute de acesta in perioada exercitarii functiei" - se arata in scrisoarea presedintelui PC.