Desi liderii PSD anuntau ca nu vor tine discursuri, fiind un miting al tineretului social-democrat, Mircea Geoana si Ion Iliescu nu au rezistat tentatiei de a aduce acuzatii presedintelui suspendat.

Mitingul a fost deschis de melodiile populare cantate de Irina Loghin, care la incheierea recitalului l-a invitat in scena pe Corneliu Vadim Tudor. Tribunul a vorbit aproape incontinuu mai mult de jumatate de ora despre asa zisele „pacate” ale presedintelui suspendat Traian Basescu.

Galerie foto de la miting

Niste simpatizantii PSD au lasat pancartele deoparte fiindca obosisera
Foto:HotNews.ro

Vadim l-a numit in repetate randuri „marinar” si „mincinos” pe Basescu, iar aproape de final de discurs, tribunul a vorbit si despre fostul ministru al justitiei: „nu vedeti ce coama de cal are si cum da paharele peste cap?”. La cuvintele lui Vadim, multimea rosie radea si striga satisfacuta.

In coltul din stranga al scenei de la care tribunul striga injurii si gesticula isteric, departe de municitorii transpirati mirosind a drum lung, stateau tacuti Gabriel Oprea alaturi de alti colegi ai sai de partid. Ca nota distinsa, acestia purtau tricouri rosii, ca ale clasei muncitoare venita la miting, dar cu insemnul Lacoste.

Uniforma de lider social-democrat, marca Lacoste
Foto:HotNews.ro

Intrebat de ce el si colegii sai au ales Lacoste pentru seara mitingului, Oprea a raspuns cinic, incercand sa faca pe "inteleptul": „Avem si Puma si Adiddas daca vreti sa stiti”.

Un pensionar, aflat la 10 metri de Oprea, nici nu stiau ce inseamna Lacoste.

Geoana a tinut acelasi discurs nervos si fracturat, ca de fiecare data. "Nu va lasati pacaliti de sondajele mincinoase... le este frica ca Basescu pica", "Au murit oameni in decembrie '89, ca sa nu ne mai fie frica sa vorbim liber".

A spus despre Basescu multimii stranse ca "a furat flota", ca "la tara pamantul e stanca", iar la sfarsit a aparat onoarea lui Ion Iliescu pe care l-a numit „simbol”.

Iata desfasurarea evenimentelor:

Ora 17.30: Aproximativ 10.000 de simpatizanti PSD participa la miting. Traficul este blocat de la Eroilor pana in fata Academiei iar accesul inspre Drumul Taberei este ingreunat.

Ora 17.35: Dupa ce a interpretat o serie de cantece populare, senatorul PRM, Irina Loghin, l-a invitat pe scena pe seful sau de partid, Corneliu Vadim Tudor

Ora 17.45: C.V. Tudor:"Acest Basescu si PD-ul sunt ca tusea si junghiul, ca sacul si peticul"

Ora 17.55: Liderul PRM a prezentat niste hartii, care ar dovedi ca Basescu isi teroriza fostii angajati

Ora 18.40: Mircea Geoana:"Nu va lasati pacaliti de sondajele minicinoase...le este frica ca Basescu pica"

Ora 18.50:Geoana:"Au murit oameni in decembrie '89, ca sa nu ne mai fie frica sa vorbim liber"

Ora 19.00:Ion Iliescu:"Nu poate un asemenea om, grosolan in comportament si in viata lui personala, sa fie garantul Constitutiei"