Juventus a obtinut si matematic promovarea in Serie A dupa victoria cu 5-1 de la Arezzo, in etapa cu numarul 39 din a doua divizie italiana. Echipa torineza a fost retrogradata la inceputul sezonului din cauza scandalului meciurilor aranjate, revine dupa un singur an petrecut in Serie B, unde a inceput sezonul cu o penalizare de 9 puncte.

Juventus Torino are in palmares 27 de titluri de campioana a Italiei, in cei 110 ani de activitate. In aceasta perioada nu jucase niciodata in Serie B pana in acest sezon.

Echipa condusa de francezul Didier Deschamps a acumulat in cele 39 de partide disputate 82 de puncte si conduce a doua divizie in care a obtinut 27 de victorii si a pierdut doar doua partide.

Golurile de la Arezzo au fost realizate de Alessandro Del Piero si Giorgio Chiellini, cate o dubla, David Trezeguet inchizand tabela. Del Piero este golgheterul din Serie B, ajungand la cota 20, cu trei mai mult decat Claudio Bellucci de la Bologna.

"A fost un an greu pentru noi si avem dreptul sa ne bucuram de promovare. Acum incepem sa ne gandim la anul viitor", a declarat la finalul partidei capitanul Del Piero.

"Ceea ce conteaza e ca ne-am intors, am demonstrat inca o data ca suntem cei mai buni. Felicitari tuturor, mai ales celor tineri" - David Trezeguet.

Juventus a fost retrogradata in Serie B dupa ce castigase de doua ori consecutiv titlul de campioana a Italiei (2004-05, 2005-06). Cele doua titluri le-au fost retrase iar echipa a fost trimisa in a doua liga dupa ce s-a descoperit ca managerul general al echipei, Luciano Moggi, avusese contacte cu echipele adverse si cu arbitrii pentru a ajuta formatia torineza.

Echipa a primit initial si o penalizare de 30 de puncte care a fost redusa succesiv la 17 puncte si apoi la 9 puncte.