Conducerea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) va fi asigurata de vicepresedintele Attila Gasparik, pana la numirea unui nou membru al CNA de parlament si organizarea de alegeri pentru desemnarea unui nou presedinte al institutiei, relateaza Mediafax.

Potrivit lui Gasparik, viitorul presedinte va continua mandatul lui Ralu Filip, fapt pentru care va conduce institutia timp de un an si cateva luni. Ralu Filip era membru CNA din 1 iulie 2002, la propunerea Camerei Deputatilor.

Gasparik a precizat ca legislatia in vigoare nu impune niciun fel de termene pentru desemnarea unui nou membru al CNA, dar spera ca parlamentul va ajunge „rapid” la un consens in aceasta chestiune.

„Din pacate, nu exista un termen”

„Camera Deputatilor trebuie sa propuna un nou membru al CNA. Dupa audieri in Comisia pentru Cultura a Camerei Deputatilor se da un vot consultativ, dupa care persoana respectiva intra in plenul celor doua Camere reunite ale parlamentului, Senat si Camera Deputatilor.

Noul membru al CNA vine in consiliu si se organizeaza alegeri pentru un nou presedinte al institutiei”, a explicat Attila Gasparik.

„Din pacate, nu exista un termen, avem o experienta proasta, de anul trecut, cand au expirat mandatele unor membri si, din iulie pana in decembrie, activitatea CNA a fost ingreunata. Nu stim cum va functiona parlamentul acum, noi speram din inima ca va fi un consens pentru numirea unui nou membru.

Este in interesul tuturor sa se rezolve rapid lucrurile si CNA sa-si desfasoare activitatea”, a precizat acesta.

integral in EvZ