Fondul de investitii imobiliare Immoeast si dezvoltatorul imobiliar European Future Group (EFG) vor investi in urmatorii ani 300 de milioane de euro pentru constructia unor centre logistice in Romania. Potrivit unui comunicat al Immoeast, fondul de investitii austriac va construi opt pana la zece astfel de centre, cu o suprafata totala inchiriabila de 400.000-500.000 de metri patrati.

In comunicat se mai arata ca in prezent dezvoltatorii negociaza cu o companie internationala de logistica, care intentioneaza sa achizitioneze spatii in toate centrele ce vor fi construite in Romania.

Primul centru va fi localizat in apropiere de Bucuresti, unde cele doua companii au achizitionat 150.000 de metri patrati in cadrul Parcului Industrial Astra. Aici va fi dezvoltat centrul logistic "Pantelimon Warehouse", cu o suprafata inchiriabila de peste 50.000 de metri patrati. Investitia alocata acestui centru este de 35 de milioane de euro.

In prima faza a constructiei, vor fi finalizati 18.000 de matri patrati pana la sfarsitul acestui an.

Amplasarea primului centru logistic in Pantelimon este deosebit de avantajoasa, avand in vedere ca este primul proiect de logistica din partea de nort-est a Capitalei si nu are concurenta, se mai arata in comunicat.

"Noua retea de centre logistice completeaza portofoliul nostru, care este format din imobile de birouri si centre comerciale", a declarat Karl Petrikovics, directorul general al Immoeast. "In Romania, cererea de spatii de logistica este inca mai mare decat oferta, iar noi vom avea ocazia sa dezvoltam o retea de contre logistice", a mai spus Petrikovics.

Immoeast si EFG colaboreaza in Romania pentru dezvoltarea a inca doua proiecte imobiliare.

Fondul de investitii austriac detine in Romania 103 proprietati, cu o suprafata totala de 3,4 milioane de metri patrati