Autoritatile Uniunii Europene si justitia belgiana ancheteaza un nou caz de frauda, in care oficiali europeni sunt acuzati ca au semnat facturi false pentru contracte de salubrizare, in cateva imobile ale institutiilor comunitare. Un purtator de cuvant al Comisiei, citat de Reuters,

a confirmat luni ca biroul european antifrauda (OLAF) studiaza contracte dubioase pentru curatenie, din ultimii patru ani, in valoare de 60 de milioane de euro.

"O investigatie este in curs de desfasurare", a precizat purtatorul de cuvant Maximilian Strotmann, in cadrul unei conferinte de presa. El a declarat ca valoarea contractelor de salubrizare ale Comisiei Europene, pentru imobilele vizate, este mai mica, deoarece, intre timp, cladirile comisiei au fost totusi maturate.

Acuzatiile intervin la trei luni dupa ce trei italieni, inclusiv un oficial din cadrul Comisiei Europene, au fost arestati intr-un caz separat de coruptie, referitor la oferte publice pentru imobile UE, in valoare de milioane de euro.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, este "hotarat sa adopte o atitudine mai severa si sa protejeze banii contribuabililor", a afirmat luni Pia Ahrenkilde, purtatoare de cuvant a Executivului comunitar.