Orange Romania va lansa in data de 25 iunie, in zece orase, serviciile 3G+ care permit viteze de transfer a datelor de pana la 3,6Mbps. Anuntul a fost facut de Thierry Millet, directorul comercial al Orange, cu ocazia aniversarii a zece ani de activitate pe piata romaneasca.

Clientii companiei care in prezent utilizeaza serviciile 3G/EDGE vor beneficia de serviciile 3G+ la aceleasi tarife valabile pentru 3G.

Cu ocazia aniversarii a zece ani de activitate in Romania, operatorul de telefonie mobila va oferi 100 de pachete aniversare pentru cate 10 clienti din fiecare an de activitate, iar toti cei care sunt clienti Orange de zece ani, aproximativ 17.000 potrivit lui Thierry Millet, vor primi cadouri surpriza.

Compania Mobil Rom a lansat comercial servicilul Dialog in data de 6 iunie 1997, in opt dintre cele mai mari orase din tara, acoperirea fiind de 23% din populatie. La mijlocul luniii aprilie 2000, France Telecom, actionar principal al Mobil Rom, achizitioneaza Orange si decide sa reuneasca toate operatiunile sale mobile sub marca Orange.

Un an mai tarziu, Dialog si Alo, serviciul preplatit, isi schimba denumirea si devin Orange.

La finele primului trimestru, Orange Romania obtinuse venituri de 283,3 milioane de euro si avea 8,2 milioane de clienti. Pentru acest an, compania estimeaza cresterea veniturilor la 1,1 miliarde de euro si atingerea a noua milioane de clienti.

Pe piata romaneasca de telefonie mobila mai activeaza Vodafone Romania cu 7,95 milioane de clienti, Cosmote Romania, care in luna aprilie numara doua milioane de utilizatori, si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu 497.000 de clienti la finele anului trecut.