Productia industriala a scazut in luna aprilie cu 12,3% fata de luna precedenta, insa fata de aceeasi luna a anului trecut a crescut cu 2,3%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In perioada ianuarie - aprilie, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a fost mai mare cu 6,3%.

Diminuarea productiei industriale realizata in luna aprilie, comparativ cu luna precedenta, s-a datorat scaderii inregistrate in toate cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare (-12,3%), industria extractiva (-8,1%) si energia electrica si termica (-17,7%).

In comparatie cu luna aprilie 2006, productia industriala a inregistrat o crestere de 2,3%, datorata industriei prelucratoare care a avansat cu 3,2%, in vreme ce productia in industria extractiva si energia electrica si termica s-a diminuat cu 2%, respectiv cu 4,4%.

In primele patru luni, productia industriala s-a majorat cu 6,3% fata de perioada corespunzatoare din anul precedent, aceasta crestere fiind sustinuta de industria prelucratoare (+8,1%). Industria extractiva si energia electrica si termica au scazut cu 1,6%, respectiv 5,1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat, in perioada ianuarie - aprilie, cresteri in industria bunurilor intermediare (+11,7%), in industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,3%), in industria bunurilor de capital (+7,4%) si in industria bunurilor de uz curent (+6,9%), in timp ce industria energetica a scazut cu 5,9%.