Compania americana Delta Airlines opereaza, incepand de miercuri, curse aeriene regulate pe directia Bucuresti - New York, cu o frecventa de patru ori pe saptamana, potrivit NewsIn. Pretul unui bilet va fi, pentru inceput, de 527 euro dus-intors.

Cursa, ce va dura aproximativ 10 ore, va avea ca punct de plecare Aeroportul International Henri Coanda, iar destinatia va fi Aeroportul New York J.F. Kennedy. Zborurile vor fi operate din Bucuresti in fiecare marti, miercuri, joi si duminica, iar intoarcerea din New York se va face luni, marti, vineri si duminica.

"Aceasta ruta va servi nu numai intereselor comerciale si de turism ale Romaniei si SUA, dar va oferi clientilor conexiuni convenabile catre destinatii din SUA, Canada si America Latina. Din New York, pasagerii pot calatori convenabil catre destinatii precum Los Angeles, San Francisco, Seattle, Miami, Toronto si Montreal", a declarat Loren Neuenschwander, directorul financiar al Delta Airlines.

Aparatele de zbor care vor opera pe aceasta ruta vor fi de tip Boeing 767, cu o capacitate de pana la 214 locuri, din care 36 la business class.

Delta Airlines ofera zboruri catre 332 de destinatii din 57 de tari. Compania detine 475 de avioane, iar in 2006 a transportat 106,8 milioane de pasageri.

Tarom a decis in anul 2003 sa isi suspende cursele catre New York, motivand pierderile de circa 10-15 milioane de euro aduse companiei de ruta Bucuresti - New York.