Compania israeliana de transporturi fluviale containerizate Mainrom Line a intrat pe piata romaneasca, in urma unei investitii de 10 milioane euro intr-un centru de stocare in portul Giurgiu, se arata intr-un comunicat al companiei.

„In ceea ce priveste capacitatea de transport a companiei noastre, aceasta va atinge pana la finele acestui an 6.000 TEU (1 TEU = twenty-foot equivalent unit = container standard de 20 de picioare sau 6,1 metri), iar pentru 2008 estimam o crestere pana la 15.000 TEU.

In prezent, sunt utilizate doua barje, flota urmand sa fie marita luna acesta prin achizitionarea a inca trei barje”, a declarat Orith Rishpi Lavi, presedintele Mainrom Line.

Principalul obiect de activitate al operatorului il reprezinta transportul containerizat pe cursul Dunarii, catre Marea Neagra, compania intentionand sa transforme portul Giurgiu intr-un centru logistic reprezentativ pentru Europa, ca urmare a cresterii traficului fluvial.

Reprezentantii companiei estimeaza ca in anul 2000, pe canalul Dunare-Marea Neagra volumul transportat s-a ridicat la aproximativ 54 milioane tone, iar pana la finele anului 2015 acesta va atinge valoarea de 100 milioane tone.

Mainrom Line detine in portul Giurgiu spatii de depozitare cu o suprafata de 1.400 metri patrati si un centru de stocare cu o suprafata de 80.000 metri patrati.

Pana la finalul anului 2007, compania intentioneaza sa patrunda pe piata din Austria, Serbia si Ungaria.

Mainrom Line face parte dintr-un grup care cuprinde companii de transport rutier si firme de constructii, printre care si Mainrom Invest, ce dezvolta ansamblul rezidential American Village.