Militantii antiglobalizare au inceput miercuri sa se instaleze pe strazile din localitatea Heiligendamm (nordul Germaniei), dorind sa blocheze accesul catre locul unde se desfasoara summitul G8. Politia a intervenit pentru a dispersa multimea, utilizand gaze lacrimogene si tunuri de apa, dupa ce manifestantii au aruncat cu pietre spre jandarmi, relateaza Reuters.

Opt ofiteri de politie au fost raniti in urma confruntarilor dintre protestatari si fortele de ordine.

Protestatarii au blocat si un tren cu aburi istoric, folosit pentru transportarea jurnalistilor intre locul de desfasurare a summitului si centrul media situat la cativa kilometri. Organizatorii au incercat sa aranjeze un transfer cu barca, insa si acesta a fost blocat de militanti.

Purtatorul de cuvant al politiei, Luedger Behrens, a precizat ca aproximativ 10.000 de manifestanti incalca interdictia de a organiza proteste in zona si risca sa fie retinuti. Manifestantii incercau sa blocheze accesul spre hotelul de lux din Heiligendamm, unde urmeaza sa se reuneasca liderii celor mai industrializate opt state.

Liderii G8 sunt protejati cu ajutorul unui gard de 12 kilometri, prevazut cu sarma ghimpata. Cativa protestatari mascati aveau insa clesti cu care taiau sarma ghimpata.