Sarboaica Ana Ivanovic a castigat duelul frumusetii in semifinalele de la Paris, invingand-o pe rusoaica Maria Sarapova cu 6-2, 6-1. Cele doua jucatoare sunt considerate cele mai frumoase femei din circuitul mondial de tenis.

Semifinala n-a avut istoric. Ivanovic a dominat de la un capat la celalalt, impunandu-se in 65 de minute mai ales datorita serviciului puternic (5 asi) si precis, dar si a multelor greseli (30 erori nefortate)ale rusoaicei care nu reuseste astfel calificarea in singura finala de Grand Slam neatinsa in cariera.

Sarapova a castigat turneele de la Wimbledon (2004) si New York (2006), jucand in acest an finala de la Melbourne.

Ivanovic se califica pentru prima data in cariera in ultimul act al unui turneu de Mare Slem, unde o va intalni pe invingatoarea dintre compatrioata sa, Jelena Jankovic si liderul mondial Justine Henin.

Sarapova a ratat astfel sansa de a redeveni numarul unu mondial, pozitie pe care ar fi ocupat-o saptamana viitoare daca ar fi castigat turneul. Ivanovic, locul 7 in clasamentul WTA, va urca pana pe pozitia a cincea dupa calificarea in finala, putand ajunge pe locul patru in lume daca va castiga turneul.

Finala de la Ronald Garros este a cincea pentru Ivanovic in cariera. Sarboaica de 19 de ani a castigat pana acum trei titluri, la Canberra (2005), Montreal (2006) si Berlin (mai 2007), pierzand o singura data in ultimul act, la Tokio, in acest an, in fata Martinei Hingis.

Cea mai buna performanta a Anei in turneele de Grand Slam era obtinuta tot la Paris, in 2005, cand a jucat in sferturile de finala.

Belgianca Justine Henin s-a calificat in a treia finala consecutiva la Paris, trecand in semifinale, dupa 79 de minute, de Jelena Jankovic din Serbia, cu 6-2, 6-2.

Henin a castigat de trei ori turneul de la Roland Garros, in 2003, 2005 si 2006.