Texanii au castigat primul meci al finalei pe care il disputa in compania lui Cleveland Cavaliers si spera la al patrulea titlu din istoria francizei fondate in 1976.

Spurs s-a impus cu 5-76, Tony Parker si Tim Duncan fiind principalii marcatori ai "Pintenilor" cu 27, respectiv 24 de puncte. De asemenea Duncan si-a trecut in cont 13 recuperari si cinci blocaje, in timp ce francezul Parker a dominat la capitolul pase decisive, cu 8 assisturi. Argentinianul Manu Ginobili, cu 16 puncte si 8 recuperari a contribuit si el la succesul texanilor.

In tabara "Cavalerilor", aflati in premiera in finala NBA, vedeta LeBron James nu s-a regasit, reusind doar 14 puncte, procentajele sale fiind sub media obisnuita: doar patru cosuri din 16 incercari si doua cosuri de trei puncte din 6 incercari. Principalul marcator pentru Cleveland a fost Daniel Gibson - 16 puncte.

Incepand din 1984, 17 dintre cele 23 de echipe care si-au adjudecat primul meci al finalei, au castigat si titlul de campioni. San Antonio a castigat titlul numai in ani impari: 1999, 2003, 2005.

Meciul doi al finalei este programat duminica, tot in Texas. Finala se disputa dupa sistemul cel mai bun din sapte partide.