CME mai achizitioneaza 5 % din Pro TV SA, contra a 49,8 milioane de dolari. E vorba de PRO TV, Acasa, PRO Cinema, Pro TV International si Sport.ro, care au obtinut un profit EBITDA de 13,1 milioane in 2006.

Poanta e ca Sarbu a mai vandut, in 2006, alte cinci procente, dar numai cu 27,5 milioane USD. Acum a obtinut aproape dublu, iar in tranzactia asta s-ar putea sa conteze cine decide pentru cumparator. Iar CFO-ul CME a fost inlocuit de patru “beatlesi”, dintre care unul e, ghici ciuperca, acelasi Adrian Sarbu.

Povestea imi aduce aminte de flood-ul cu clipuri Dialog de pe Pro TV, de la jumatatea anilor ‘90. Adrian Sarbu si Ion Tiriac aveau, pe atunci, o participare minoritara la Mobilrom, operatorul Dialog. Parca 12 procente, daca tin bine minte. Prin operatiunea asta, cei doi au scos de nenumarate ori 12 lei dintr-un buzunar, Dialog, si au bagat 100 in celalalt, adica Pro TV.

Desigur, ceea ce nu este interzis e permis, iar actionariatul CME, ca si cel al Mobilrom de pe vremuri, a considerat de buna seama ca are certe beneficii in ambele tranzactii. E vorba de companii solide, cotate la bursa (si Mobilrom, cred...?), care se lasa cu greu duse cu zaharelul.

Nu gasesc ultimul Capital Top 300, in care e averea personala a lui Adrian Sarbu, ca sa facem o socoteala. Ma ajuta cineva?

Chestii din Ziarul financiar, care in situatia data, functioneaza ca oficios al patronului, adica al lui Adrian Sarbu. Intrebare pentru oameni cu pregatire mai temeinica de finantist decat mine: voi ce-ati face cu cele 50 de milioane? Ca urmeaza o investitie.

Citeste pe blogul lui Comanescu