Cand zici Google, te gandesti fie la extrem de folositul motor ce cautare, fie la gmail. Putini stiu insa ca exista o gramada de aplicatii produse si oferite gratis de compania americana. Iata un top al acestora, realizat de site-ul cnet.com. Au fost selectate pentru ca sunt usor de folosit.

1. Gmail beta - gmail.google.com

Cei care au testat aceasta aplicatie o apreciaza pentru foarte buna organizare a informatiilor, dar si pentru capacitatea mare de stocare, 2.8GB. Permite o cautare rapida si usoara, insa cunoscatorii spun ca ar trebui sa se mai lucreze la filtrele de spam.

2. Google Calendar beta - calendar.google.com

Cina la ora 8? Dar lectiile de dans de la ora 8.30? Google Calendar va ajuta sa va stabiliti intalnirile, dar si sa descoperiti alte evenimente facute publice de alte surse. Printre altele, mai permite share-uirea evenimentelor din calendarul propriu si al altora si trimiterea de invitatii sub forma de SMS-uri.

3. Google Talk beta - talk.google.com

Ce-i mai bun decat un program cu ajutorul caruia sa poti vorbi cu prietenii pe gratis? Poti sa-i suni sau sa le trimiti e-mail-uri oricand doresti si sa afli ce muzica asculta in acel moment.

4. Writely beta - docs.google.com

Este vorba despre un procesor de text care le permite utilizatorilor sa-si salveze documentele online si sa le editeze indiferend unde s-ar afla. Programul mai permite back-up-ul la fiecare 10 secunde si posibilitatea editarii simultane de catre colaboratori alesi de utilizatorul principal. Spatiul total pus la dispozitie este nelimitat.

5. Google Spreadsheets - docs.google.com

Acest program de calcul tabelar poate importa date din Excel si din Comma Separated Value. Cu ajutorul lui, utilizatorii vor putea sa-si organizeze informatiile si sa le partajeze. Toate documentele salvate vor fi stocate pe serverele Google, iar datele vor fi accesibile utilizatorului din orice locatie.

Va permite crearea de documente, editarea on-line de catre mai multe persoane si partajarea fisierelor cu alti utilizatori.

6. Google Maps - maps.google.com

Cartografia parea arida pana cand a aparut Google Maps, care ofera gratuit harti online si imagini din satelit. Aplicatia pune la dispozitia utilizatorilor instrumente pentru marcarea locatiilor, traseelor si atasarea fotografiilor sau clipurilor video. Tot aici se gasesc si hartile personalizate ale utilizatorilor, pentru ca si altii sa beneficieze de ele.

7. Google Earth 4 beta - earth.google.com

Cu aceasta aplicatie poti zbura ore intregi in jurul pamantului, sa explorezi fiecare coltisor. Fata de versiunile precenente, care au numarat 100 milioane download-uri individuale, Google Earth 4 beta ofera perspective tridimensionale imbunatatite prin aplicarea de texturi si largirea bazei de date.

8. Google SketchUp - sketchup.google.com

Construieste casa de vis in detaliu 3D sau, de ce nu, un intreg oras, cu aplicatia Google Sketch Up. Este gratis si usor de folosit.

9. Picasa Web Albums beta - picasa.google.com

Programul de gestionare a fotografiilor se adreseaza celor care vor sa stocheze poze digitale pe web sau sa le editeze. Aplicatia le permite utilizatorilor sa organizeze si sa partajeze fotografii prin internet. Ca sa se incarce in ecran, pozele sunt redimensionate automat si nu au afisate reclame langa ele.

10. Google Desktop 4 beta - desktop.google.com

Cu ajutorul lui veti gasi aproape instantaneu orice fisier stocat in memoria computerului, de la e-mailuri primite cu luni in urma pana la fisiere Word, filme sau fotografii digitale.