Tricolorii au pierdut clar prima mansa a barajului pentru Campionatul European din ianuarie, diferenta de 11 puncte fiind aproape decisiva in lupta pentru calificare. Suedia a dominat intalnirea de la un capat la celalalt, returul de duminica viitoare, de la Constanta devenind o intalnire doar pentru palmares.

Nordicii au fost pe toata durata meciului in avantaj pe tabela de marcaj, la pauza conducand cu 19-10. Nici dupa pauza suedezii n-au redus motoarele, distantandu-se la 11 puncte in minutl 38 (24-13), dar din acel moment Romania a reusit o revenire datatoare de sperante. Timp de 10 minute tricolorii au condus jocul, apropiindu-se la 27-21.

Suedezii au trecut din nou la carma partidei, si s-au impus la final cu 36-25. Cei mai buni marcatori ai tricolorilor au fost Iacob si Timofte - cate cinci si Sania - 4 goluri. Golgheterul Suediei a fost Andersson - 6 goluri.

"Sunt dezamagit de rezultat. Diferenta a facut-o lipsa de concentrare si lipsa de prospetime in unele momente ale jocului. Au fost parti de joc in care noi am fost lipsiti de inteligenta de a finaliza. Echipa Suediei e una buna, cu ritm de joc foarte bun, dar daca echipa Romaniei nu avea aceste ratari, cred ca scorul era mult mai strans."

Lucian Rasnita - antrenor Romania

"A fost mult mai greu decat ne asteptam si ne-a costat faptul ca am pierdut multe mingi in atac, in timp ce suedezii au finalizat toate ocaziile. Desi am pierdut la 11 goluri, eu zic ca la Constanta ne vom bate chiar si asa, cu sanse reduse. Nu cred ca ne-a lipsit curajul, ci mai degraba tupeul, rautatea pozitiva."

Rudi Stanescu - portar Romania

"S-a vazut ca sunt o echipa foarte buna, un jucator de-al lor valoreaza cat toata echipa noastra la un loc. Inca mai avem 1% sanse si vom juca pana la capat. Sper ca la Constanta, cu presiunea publicului nostru, sa castigam. Sunt mai buni ca noi, n-avem ce sa facem. Ca sa ajungi la un turneu final, iti trebuie si putina sansa."

Viorel Mazilu - coordonator de joc Romania

"N-am reusit sa ne mobilizam, sa jucam ca o echipa, am gresit mult la finalizare, dar nu asta este diferenta dintre Romania si Suedia. Mai avem un meci la Constanta in care vrem sa nu dezamagim, sa castigam acel meci si sa obtinem o victorie de moral. Sansele de calificare, evident sunt foarte mici."

Florin Nicolae - inter stanga Romania

In tribunele salii din Karlskrona au fost 2.500 de spectatori, intre care si 80 de romani.

Nationalele Suediei si Romaniei sunt singurele din lume cu patru titluri mondiale in cartea de vizita.