Deci democratilor le trebuie mai mult de 100 de voturi in plus fata de cele obtinute o data cu semnaturile pe textul motiunii.

Insa, in conditiile in care numai PC si-a exprimat - dar numai cu o jumatate de gura - disponibilitatea de a vota in favoarea motiunii, asta ar insemna inca 25 de voturi, insuficiente pentru succesul demersului PD.

Purtatorul de cuvant al PSD, Diaconescu, a declarat ieri, ca parlamentarii social-democrati nu vor vota astazi motiunea de cenzura initiata de PD, considerand ca aceasta este expresia luptei pentru suprematie intre PNL si PD. In acest sens, este posibil ca parlamentarii social-democrati sa nu participe la votul asupra motiunii de cenzura.

Diaconescu a spus ca: "Nu suntem atat de naivi incat sa depunem o motiune de cenzura pentru a servi scopurile PD sauPLD".

Scepticism

Gheorghe Flutur a recunoscut ca Guvernul Tariceanu nu va cadea la votul de astazi, intrucat PSD are interes pentru a mentine acest cabinet. "Are interes, pentru ca este guvernul cu care poate negocia. PSD-ului ii convine aceasta incertitudine, aceasta ceata a guvernarii domnului Tariceanu", a mai spus Flutur.

Senatorul PLD considera ca prin votul la motiunea de cenzura se va scoate la lumina o relatie de "concubinaj" intre PSD si PNL.