Tribunalul Pitesti a admis luni cererea Petrom de suspendare a deciziei prin care Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti a intrerupt activitatea Arpechim pentru o perioada de pana la sase luni, potrivit NewsIn. Conform deciziei judecatorilor, Rafinaria Arpechim isi va putea continua activitatea pana la pronuntarea instantei de fond.

Decizia tribunalului Pitesti poate fi atacata cu recurs in termen de cinci zile de la pronuntare.

Marius Stanca, director executiv ARPM Pitesti, a declarat pentru HotNews.ro ca agentia pe care o conduce va face recurs la hotararea Tribunalului Pitesti.

De asemenea, Marius Stanca a mai spus ca, in cadrul unei intalniri avute in dimineata zilei de marti cu reprezentantii OMV, acestia au recunoscut ca nu au realizat toate masurile de mediu si s-au angajat ca pana la 1 august sa finalizeze cele doua masuri pentru care a fost suspendata autorizatia de mediu a Rafinariei Arpechim.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti a suspendat, la sfarsitul lunii mai, autorizatia de mediu a Rafinariei Arpechim din Pitesti, din cauza neindeplinirii de catre Petrom a mai multor angajamente.

Decizia atragea dupa sine sistarea activitatii de productie pentru o perioada de pana la sase luni. Daca in acest termen combinatul nu si-ar fi rezolvat probelemele de mediu, Agentia Regionala de Protectie a Mediului Pitesti putea anula autorizatia de mediu.

Rafinaria Arpechim Pitesti apartine Petrom, societate al carei actionar majoritar este grupul austriac OMV. Arpechim produce jumatate din cantitatea de carburanti a Petrom.