Intr-un interviu copii printesei Diana, William si Harry, au declarat ca acesta se afla in gandurile lor in mod constant. Odata cu apropierea implinirii a zece ani de la moartea printesei Harry a declarat ca ultimul deceniu a trecut “foarte foarte greu”.

Printul William a declarat ca “Nu exista zi in care sa nu ma gandesc la ea”. Harry, care avea doar 12 ani cand a avut loc tragedia, “in timpul ultimilor 10 ani eu personal am simtit ca ea este...ea a fost mereu acolo”.

El a declarat deasemenea ca nu este lamurit in ceea ce priveste adevarul despre moartea printesei, nu stie exact ce s-a intamplat in acea zi “Orice s-a intamplat in acel tunel, stiti ca nimeni nu va sti vreodata. Si sunt convins ca oamenii se vor gandi mereu la acest lucru...Eu niciodata nu voi inceta sa ma gandesc la asta”.

In ceea ce priveste latura sentimentala ei afirma ca le este greu sa inceapa o relatie din cauza statului lor regal. “Nu vreau sa fiu placut de cineva doar pentru ceea ce sunt”, a spus William, care abia a incheiat relatia de lunga durata cu Kate Middleton.

Intrebati daca vietile lor ar fi fost altfel daca nu s-ar fi nascut intr-o familie regala britanica, William a raspuns ca “Bun, pai cand eram mai mic eu imi doream sa fiu politist”. “Nu mai vreau sa fac acelasi lucru acum. Acum as vrea sa zbor cu elicopterele...sa lucrez pentru UN poate. As dori sa fac lucruri active, distractive dar care sa ajute oamenii.”

In momentul in care Harry a vrut sa raspunda la intrebare, fratele sau mai mare a luat-o inainte, spunand pe ton de gluma “El probabil s-ar fi jucat pe calculator si ar fi baut bere”.

Harry, care se intalneste cu Chelsy Davy, a ras inainte sa raspunda “Eu probabil as fi trait in Africa. Imi place sa imi petrec timpul acolo. Ar fi fost un aspect umanitar la fel ca si un aspect safari. Mi-as fi luat o slujba. Care probabil ar fi fost ghid safari.”