BMW Group isi va deschide, la inceputul lunii iulie, propriul birou in Romania, urmand sa se ocupe de gestionarea activitatilor de import, marketing, comunicare si servicii post-vanzare, au anuntat oficialii companiei, citati de NewsIn. Automobile Bavaria va deveni dealer si partener principal al biroului BMW.

Reprezentantii BMW estimeaza ca vanzarile marcilor BMW si Mini in Romania vor creste cu 10% in acest an, pana la aproape 2.000 de unitati.

Biroul oficial al BMW Group este parte a BMW Group Central Eastern Europe, care gestioneaza activitatile de import ale marcilor BMW si Mini in alte tari din regiune, precum Slovacia sau Bulgaria.

Unul din motivele pentru care BMW Group a decis sa intre cu reprezentanta proprie in Romania este ca in acest fel va putea anticipa mai bine tendintele pietei, iar piesele de schimb vor putea ajunge la dealeri in mai putin de 24 de ore de la comanda.

Automobile Bavaria se va ocupa in continuare in totalitate de comercializarea flotelor auto, a motocicletelor BMW si de contractele guvernamentale datorita contactelor foarte bune pe care compania le are.

Reprezentantii BMW au spus ca nu au in vedere deschiderea propriilor dealeri, iar Automobile Bavaria va continua sa investeasca in noi complexe.

Automobile Bavaria are dealeri in Bucuresti, Brasov, Sibiu, Cluj, Oradea, Timisoara, Constanta, Targu Mures, Craiova, Iasi si Galati. Vanzarile companiei au crescut anul trecut cu 20%, pana la 1.753 de unitati, dupa ce cu un an inainte au fost sub 1.500 de unitati, dintre care peste 90% BMW.