Lista lui Adrian Cioroianu cu propunerile de ambasadori in capitalele Axei ar putea suferi cateva modificari la Cotroceni. Potrivit unor surse apropiate presedintelui, Traian Basescu nu se va grabi sa dea OK-ul in privinta numirii lui Iulian Buga si Adrian Vierita la Washington si, respectiv, la Londra, chiar daca posturile sunt vacante de aproape un an.

Seful statului intentioneaza sa faca „o analiza extrem de fina si de profunda” a listei lui Cioroianu, spun sursele citate. Rezervele vizeaza in principal candidatura lui Buga. Acesta a fost protagonistul unui scandal pe cand era ambasador in Olanda.

Buga, la Washington?

Variantele ministrului de externe - Iulian Buga ambasador la Washington si Adrian Vierita la Londra - au ajuns la Cotroceni in urma cu cateva zile. Presedintele nu si-a dat deocamdata acordul cu privire la cei doi diplomati, cu toate ca numele lor nu-i erau straine.

Atat Buga, cat si Vierita figurau inca din martie pe lista de lucru a fostului ministru de externe, Mihai-Razvan Ungureanu, discutata la vremea respectiva si cu seful statului. Potrivit unor surse diplomatice, daca Vierita s-a bucurat inca de la inceput de sustinere, pentru Buga „fusese gandita o alta traiectorie”, care nu includea postul-cheie din capitala SUA.

integral in EvZ