La o scoala din Bucuresti, stresul testelor nationale - miercuri, proba matematica - era un gand indepartat. Inainte de inceperea examenului, elevii nu se aratau foarte ingrijorati, ci chiar relaxati. Unii dintre ei stateau pe geamuri si comunicau cu cei de afara fara ca cineva sa ii deranjeze. Ce comunicau? Solutiile la subiecte.

In cursul diminetii, elevii unei scoli din cartierul Titan isi vedeau de treaba, chiraind si tipand prin clase, in timp ce parintii lor stateau pe la gardurile scolii, plini de emotii. Cativa dintre ei s-au strans langa o masina sa auda varianta extrasa.

In momentul in care varianta s-a anuntat, primul lucru ochit a fost cartea cu raspunsuri, apoi o mamica impreuna cu prietenele fiicei sale i-au spus raspunsurile acesteia si colegilor ei.

Cu acest lucru nu au fost toti parintii de acord, o mama aratandu-se foarte revoltata si declarand pentru Hotnews.ro: “Cred ca ati vazut si dumneavoastra ce au facut. Nu mi se pare normal ceea ce s-a intamplat”. Potrivit mamei respective, elevii nu trebuiau sa fie lasati sa stea pe geam dupa ce au intrat in clase.

"Matematician ma fac"

Tot in Titan, alta scoala, alti parinti, aceeasi atmosfera. Parintii spun ca “nu am mai putut sa avem nici macar emotii, ca sa nu le transmitem lor”. Un domn a spus foarte relaxat si pe un ton de gluma: “Vreti sa vedeti parinti emotionati? Uitati-va putin mai incolo”.

La cativa metri distanta, o doamna era foarte “emotionata”, agitand cateva coli de hartie. Oare isi mai putea ajuta cu ceva copilul atunci?

In momentul cand primul elev a iesit, emotiile au inceput sa creasca si mai mult pentru cei de afara. Apoi au inceput sa iasa din ce in ce mai multi. Toti radeau si erau fericiti. Concluzia generala era ca examenul a fost usor si ca vor lua note mari.

Un singur elev s-a aratat fiind mai suparat spunand parintelui “Il iau sigur, dar cred ca o sa iau 6 “.

“Mi s-a parut usor. Se putea face usor”, a declarat Ahmed, in timp ce prietenii lui mai mari cu un an au spus ca “noi am rezolvat exercitiile in parc, in jumatate de ora, mai putin punctul C, la care nu mai stiam formulele”.

“Sunt cea mai fericita. Am facut tot, doar la C m-am incurcat putin”, a mentionat o eleva in timp ce se imbratisa cu o colega. Altul si-a imbratisat mama spunand “ 9 iau, cel putin. Matematician ma fac”.

Daca ati fost martorii unor incidente la testele nationale, le puteti semnala postand un comentariu la acest articol