Presedintele francez Nicolas Sarkozy a dat explicatii, pentru prima oara, despre comportamentul sau de la o conferinta de presa din timpul summit-ului G-8 din Germania, la care a venit intr-o stare deplorabila, starnind suspiciunea ca ar fi beat. Sarkozy a precizat ca a ajuns gafaind in fata jurnalistilor dupa ce alergase cu sufletul la gura pe scari, deoarece era in intarziere, transmite AFP.

"Eram in intarziere, asa ca am urcat scarile patru cate patru. Nu aveam nimic deosebit de spus. Asa ca am intrebat daca exista intrebari. Nu consum alcool pentru ca nu-mi place", a explicat Sarkozy.

Potrivit AFP, imaginile de la inceputul conferintei din 7 iunie de la Heiligendamm au fost accesate de peste un milion de ori pe YouTube. Presedintele francez pare sa aiba respiratia taiata si sa isi stapaneasca rasul, provocand o dezbatere privind o eventuala stare a sa de ebrietate.

Liderul francea a adaugat ca a vazut imaginile abia lunea trecuta, cand i-a gasit pe sotia sa si pe cei doi copii privindu-le foarte amuzati.

Conferinta de presa a avut loc dupa o intrevedere oficiala cu presedintele rus Vladimir Putin, in cadrul summitului G8, organizat in Germania. Un jurnalist de la televiziunea belgiana publica RTBF, Eric Boever, a sugerat ca Sarkozy era in stare de ebrietate, spunand ca "aparent, nu bause numai apa". Ulterior, el si-a cerut scuze prin intermediul ambasadei Frantei la Bruxelles.

Vezi aici imaginile care au facut inconjurul lumii