Orange Romania a lansat joi serviciile 3G+ (HSDPA - High-Speed Downlink Packet Access), ce vor fi disponibile incepand cu 25 iunie pentru clientii companiei din zece orase. Tehnologia HSDPA permite viteze de transfer a datelor de pana la 3,6Mbps.

Serviciul se adreseaza atat clientilor business cat si utilizatorilor individuali. Acestia se vor putea conecta la Internet prin carduri de date sau modemuri USB.

Clientii care beneficiaza deja de serviciile 3G pot opta pentru trecerea la noul serviciu, la aceleasi tarife ca mai inainte. Cei care opteaza in continuare pentru tehnologia 3G vor beneficia de tarife mai mici.

In primele doua luni, Orange va schimba gratuit cardurile de date si modemurile USB 3G, EDGE si GPRS pentru clientii cu abonamente de date mobile din cele zece orase.

Reprezentantii Orange au anuntat ca pana la sfarsitul acestui an vor mari viteza de descarcare a datelor la 7,2 Mbps si introduce tehnologia HSUPA (High-Speed Uplink Packet Access) ce asigura viteze de uplink al datelor de pana la 1,92 Mbps.

Serviciul 3G+ va fi disponibil incepand cu 25 iunie in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Craiova, Iasi, Oradea, Galati, Ploiesti, precum si in principalele statiuni montane. De asemenea, noile servicii vor fi disponibile clientilor Orange si in roaming in 15 de tari europene.

La finele primului trimestru, Orange Romania obtinuse venituri de 283,3 milioane de euro si avea 8,2 milioane de clienti, serviciile de date numarand 400.000 de clienti. Pentru acest an, compania estimeaza cresterea veniturilor la 1,1 miliarde de euro si atingerea a noua milioane de clienti.

Pe piata romaneasca de telefonie mobila mai activeaza Vodafone Romania cu 7,95 milioane de clienti, Cosmote Romania, care in luna aprilie numara doua milioane de utilizatori, si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu 497.000 de clienti la finele anului trecut.