Temperaturi extreme si in Bulgaria. Institutul national de Meteorologie si Hidrografiea a anunta ca in urmatoarele zile, in majoritatea regiunilor din tara, temperaturile vor depasi pragul de 35 de grade Celsius, ajungand chiar la valori extreme de 42 - 43 grade.

Starea de disconfort termic se va mentine si in cursul noptilor, cand temperatura aerului nu va cobori sub 20 grade Celsius, noteaza Sofia Echo.

Vremea pe litoralul bulgaresc al Marii Negre se va mentine fierbine in urmatoarea perioada. Temperaturile medii vor varia intre 30 si 35 de grade, iar apa marii va ramane constant la 22-24 de grade.

Bulgarii au avut parte si de un nou record termic. Pe data de 20 iunie, in orasul Varna, temperature a depasit, cu aproape patru grade, limita de 30 grade Celsius. Nici in regiunea Bourgas vremea nu a fost mai racoroasa. Temperatura a ajus pentru prima oara, din 1942, la 32.9 grade Celsius.

Cel mai cald oras bulgaresc ramane Russe, acolo unde termometrele au aratat miercuri peste 35 de grade Celsius. Orasul este urmat de localitati precum Vidin, Oryahovo si Svishtov, unde temeraturile au ajuns la 33 de grade.