Jurnalistul BBC Alan Johnston, rapit in luna martie in Fasia Gaza, a aparut intr-o inregistrare video postata pe internet in care a declarat va fi omorat daca autoritatile vor interveni in forta pentru eliberarea sa, relateaza agentia Reuters.

Gruparea palestiniana Armata Islamului, care a revendicat rapirea jurnalistului, l-au obligat pe Johnston sa poarte o vesta cu explozibili si l-au amenintat ca o vor detona daca vor fi atacati. Aceasta este cea de-a doua caseta cu reporterul BBC care este postata pe internet de cand acesta a fost rapit.

Reprezentantii postului BBC au declarat ca sunt la curent cu noile informatii si au facut apel pentru eliberarea corespondentului lor.

"Este foarte greu pentru familia si colegii lui Alan sa il vada pe acesta trata in asemenea mod. Facem apel la rapitorii lui Alan sa nu ii faca rau si sa-l elibereze imediat. Tinem legatura permanent cu familia sa si le oferim in continuare intregul nostru sprijin" se precizeaza intr-un comunicat al postului de televiziune.

Alan Johnston, in varsta de 45 de ani, a fost rapit de barbati inarmati in Fasia Gaza, in data de 12 martie, in timp ce se intorcea acasa cu masina. Desi rapirile in aceasta regiune sunt destul de frecvente, nici un alt cetatean occidental nu a mai fost tinut ostatic o perioada atat de indelungata.

Rapirea ziaristului BBC a fost revendicata de gruparea palestiniana Armata Islamului, care cer autoritatilor britanice eliberarea militantului islamist Abu Qatada in schimbul lui Johnston. In luna aprilie, o organizatie necunoscuta afirmase ca l-a executat pe Alan Johnston, dar acest lucru nu a putut fi verificat.